O NAS

Smo nepridobitna dejavnost, ustanovljena z namenom  krepitve in ohranjanja zdravja za kakovostno starost. Naš cilj in poslanstvo je s preventivnim delovanjem ohranjati in skrbeti za zdrav življenjski slog, ki vključuje kognitivne sposobnosti, zaznave, senzomotoriko, zdravo prehrano in gibanje. Prizadevali si bomo, da bi rizične dejavnike na katere lahko kot posamezniki vplivamo v čim večji meri zmanjšali in vstopali v kvalitetno preživljanje našega časa vse do pozne starosti.

NAŠE IZKUŠNJE

Naše delovanje temelji na pridobljenih znanjih in izkušnjah, ki obsegajo področja:

  • psihologije
  • pedagogike
  • dela z otroci s posebnimi vzgojno izobraževalnimi potrebami
  • svetovanjem in izobraževanjem različnim ciljnim skupinam
  • nevrolingvističnega programiranja
  • realitetne terapije
  • specialne in socialno pedagoške dokvalifikacije
  • montessori in waldorfske pedagogike

Save

Save

Save

PODROČJA, KI JIH POKRIVAMO

KREPITEV PODROČJA GROBE IN FINE MOTORIKE, KOORDINACIJE OKO-ROKA, RAVNOTEŽJA, ORIENTACIJE V PROSTORU

Z različnimi didaktičnimi igrami bomo izvajali vaje, ki spodbujajo motorične funkcije, ki ugodno vplivajo na stimulacijo nevronskih povezav v različnih predelih možganov. S tem pa ne vplivajo le na kognicijo, pač pa tudi na področje za jezik in govor.

KREPITEV SENZORNIH ZAZNAV: VIZUALNIH, TAKTILNIH IN AKUSTIČNIH ZAZNAV

Z različnimi vajami krepimo delovanje posameznih čutil oziroma senzornih zaznav. Osredotočali se bomo na čutilo za tip, zvok, vid in ravnotežje.

KREPITEV ZDRAVJA S TELESNIMI AKTIVNOSTMI IN USTREZNO PREHRANO

V sklopu delavnic bomo organizirali krajša predavanja na temo zdrave prehrane z možnostjo praktičnih delavnic, na katerih bomo v prijetni družbi spoznavali preproste, a zdrave recepte. Prav tako bomo spoznavali pomen gibanja za naše telo – ravnovesje med počitkom in aktivnostjo. Izvedli bomo različne gibalne vaje, krajše pohode in se seznanili s tehniko sproščanja.

INDIVIDUALNO SVETOVANJE IN PSIHOSOCIALNA POMOČ SKUPINAM SVOJCEV

Z individualnim pristopom si želimo prisluhniti željam in potrebam vsakega posameznika.

 

INFORMIRANJE O DEMENCI IN KREPITEV PODROČJA SOCIALNIH SPRETNOSTI: KOMUNIKACIJE, ČUSTEV, GOVORA

V ta del srečanj bomo vključili krajša predavanja o prepoznavanju znakov in značilnostih demence, ukrepih pomoči za svojce ter samopomoči za obolele v začetni fazi napredovanja demence.

KREPITEV SPOMINA IN KOGNITIVNIH SPOSOBNOSTI

Pešanje spomina je eden izmed bolj prepoznanih začetnih znakov faze razvoja bolezni, zato bomo z različnimi vajami ohranjali naše možgane čim bolj prožne in aktivne.

DELAVNICE

Na delavnicah vas bomo seznanili z osnovnimi informacijami o pojavu demence, predvsem pa boste preko igre, na sproščen in zabaven način, okrepili pri demenci najbolj izpostavljena področja. Delavnice vsebujejo preventivne aktivnosti s področja krepitve kognitivnih, senzornih, senzomotoričnih funkcij, komunikacije in čustev ter predavanje o vplivu ustreznega življenjskega sloga kot varovalnem dejavniku pri razvoju demence.

Več

Prijavi se na delavnico

Prijava